Sifoner till baren

Sifoner till baren finns kan man säga i två olika sorter, sodasifon och gräddsifon. Sodasifonen använder du för att skapa ditt egna kolsyrade vatten att blanda drinken med. Ett klassiskt redskap som innan kolsyrat vatten på flaska kom och tog över var mycket vanligt på restauranger, barer och i hemmen. Vatten som du har kolsyrat i en sifon håller kolsyran i ca en vecka. Gräddsifon används främst i köket för att skapa fluffiga såser, soppor och bakverk samt till att marinera kött och kyckling m.m. Du kan självklart använda din gräddsifon att göra gräddiga drinkar eller bara för att snabbt göra vispad grädde till din Irish Coffee, bara fantasin sätter gränsen.

Sodasifon

Sodasifon används för att enkelt tillverka kolsyrat sodavatten till cocktail och drinkar m.m. Använd med fördel riktigt kallt vatten då kolsyran gifter sig bäst med kallt vatten. Till denna sifon använder man Sodapatron för att skapa kolsyra.

Gräddsifon

Gräddsifon används till att skumma grädde, soppor eller såser varma eller kalla. Innehållet i sifonen tappar inte hållbarheten då den inte släpper in någon luft. Till denna sifon använder man lustgaspatroner N2O för att få till skummet.