Cocktailsilar till baren

Cocktailsilar till baren kallas även för barsil, dessa finns i många olika utseenden och storlekar. Dessa används för att sila bort is, fruktkött, örter och kryddor och andra ingredienser som inte ska följa med när du rör eller skakar och sedan serverar dina drinkar. Finns det mycket små partiklar som ska silas bort så rekommenderar vi att man använder en cocktailsil samt en fine strainier med ett finmaskigt nät. Nedan finner ni de vanligaste silarna.

Hawthorne cocktailsil

Hawthorne cocktailsil på Barshopen

Hawthorne cocktailsil är en skiva som vanligtvis har ett handtag av någon sort samt 2 eller fler öron för att kunna passa och användas till olika shakers och rörglas. Skivan har vanligtvis flera små hål för att sila bort merparten av fruktkött m.m. Fjädern anpassas storleksmässigt automatiskt för att passa de vanligaste storlekarna av rörglas och shakerglas samt samlar fjädern upp isen så den inte följer med ner i glaset.

Julep cocktailsil

Julep cocktailsil på Barshopen

Julep cocktailsil lägger man uppe på öppningen på glaset och silar sedan bort oönskade ingredienser, alternativt så placerar man den direkt mot shakern eller rörglasets öppning och silar sedan av innehållet.

Fine strainer

Fine strainer på Barshopen

Fine strainer cocktailsil med ett finmaskigt nät som silar bort små ingredienser och rester när du serverar dina drinkar från rörglaset eller barshakern. Denna sil används ofta tillsammans med en Hawthorne eller Julep cocktailsil.

Cocktailsilar köper du på Barshopen